| Jejak Si Pari-Pari |

Wednesday, October 26, 2011

:: Deepavali...di Aroma Ikan Bakar ::

Bila tiba je hari cuti kitorang dah naik blur nak pi merayap ke mana.. nak duk umah jer mmg tak tahan ler tahap kebosanan nyer... so tanpa arah tujuan jentoi bawak kitorang ronda-ronda... makin lama makin jauh jauh dan jauh.. last2 sampai kat pantai remis kuala selangor... time tu tak ramai pun yang melepak kat pantai sbb ujan renyai2... so kitorang decide menyahut seruan perut yang dah berbunyi lagu keroncong sbb dah petang.. mana lagi tujuan kitorang kalu bukan AROMA IKAN BAKAR JERAM.. wah makin besar dah skng .. makin maju... siap ader tempat makan yang dibina dari buluh yang boleh duduk bersila... tp time kitorang sampai tempat makan buluh tu dah penuh so terpaksa le duk tempat biasa.. tp pada saper2 yang nak duk kat meja buluh tu kena bayar RM10 utk meja pendek dan RM20 utk meja panjang... 
So cam biasa kitorang pilih seafood yang banyak giler beratur utk dipilih.. jentoi pilih udang dalam 15 ekor, kupang atau gerut2... ikan yang kudut dah luper nama nyer.. maklum le kudut bukan kenal sangat pun ikan2 neh.. keli ngn semilang pun tak dapat beza sampai sekarang... pastu sotong besar 2 ekor... cukup la utk kitorang ber empat...
Bila dah sampai tu mcm banyak le pulak.. udang celup tepung dier mmg superb.. ikan masak 3 rasa, sotong & kupang masak cili pun hingga menjilat jari... sayur kailan goreng biasa ngan telur dadar... semua sekali RM84 jer.. murah kan? budget mcm ratus jer.. kalu makan kat Tanjung harapan rasa nya RM100++, that's why ramai beralih arah skng.. suasana pun lebih kurang jer... 
So Deepavali thn ni kitorang kekenyangan yang teramat sangat... balik singgah kat Giant Meru sbb tak pernah pi saner.. beli baju sehelai dua dan layan kerenah aqiel dan adam kat tempat game... then balik zzzzzzzzzzzzzzzz.....

Jemput- jemput... 

x sabar nak tunggu pesanan tiba

3 comments:

NadyaBubble said...

Aroma ikan bakar best kan, makanan kat situ pown not bad lah :D

Ms. Kudut said...

yes!!! u'r rite... mmg best dan harga berbaloi2...

Ms. Kudut said...

yes!!! u'r rite... mmg best dan harga berbaloi2...

| Kudut's Loyal Readers |


Powered By: Blogger Widgetstop commentators widget for blogger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...