| Jejak Si Pari-Pari |

Sunday, April 7, 2013

Santapan Hujung Minggu -ZK Al' Azmi Seafood Garden, Bandar Baru Sentul

Hari ni seperti hari hari minggu yang lepas... tak tau nak kemana. Last Jentoi ajak cuci mata kat Pasar Pagi Shah Alam. Pagi tak pagi la.. matahari dah atas kepala baru kami sampai walau pun antara stadium shah alam ngan subang perdana neh tak der la jauh mana.. sempat jumpa kawan Jentoi yang bukak gerai kat saner dan pendekar-pendekar kundur lak sempat rembat slipper sepasang sorang.. 
Mr. Jentoi lak nak beli rim ngn tayar untuk RXZ kesayangan dia.. so tempat paling terbaekkk... Sentul. Tapi before beli barang Mr. Jentoi, kena kasik dua pendekar kundur tu diam dulu, dah bising nakkan mainan. Lagi tak dapat lagi tu dorang bising. So, shopping mainan dulu yer... tarra.... 
happy dapat mainan tp last tertido jugak dlm kereta

ni rafaeyl punyer... kelakar pun ader tengok kereta ni.. boleh tunggang terbalik mcm kena sawan. RM29

Ni abg mikhaeyl punyer... design canteeekk mcm harga dia... yang best leh drift.. RM89

Dah dapat mainan masing-masing baru la papa dorang dapat beli kasut baru utk isteri no 3 dia.. tu.. yang kat bawah ni.. x sempat nak amik gambar kasut baru dia.. nanti kita upload lain kali yer.. ni time pakai kasut lama lagi neh..
ada saper-saper berminat nak beli? hihihih... boleh call terus yer..
After dah shopping kasut untuk isteri no 3.. isteri no 2 pulak buat perangai.. merajuk... temperature asyik naik... garang sangat yer asyik hot jer... ghuper nyer motor radiator pulak tak ada kekuatan super duper.. lemah jer... tu la incik jentoi asyik duk belai bini ke 3 jer.. dah bini ke dua merajuk... huhuhuh... nak kenal isteri ke dua incik jentoi... tu..tu.. kat bawah tu ha... 

Dan bila isteri kedua dan ketiga dapat habuan.. isteri pertama pun mesti la nak jugakkan... tapi isteri pertama tak demand lebey.. nak makan best jer... hihihihi... x kenal isteri pertama incik jentoi?... huhuhuhuh .. malas nak cakap la.. tengok sendiri la... 


Ha.. dah kenal dah? Kalu jumpa budak ni tolong kim salam ek.. jangan nak poyo sangat cakap ngn dia.. hahhaha.. ok.. hari ni kudut nak makan best... dah alang-alang duk kat sentul neh.. moh kita makan kat Al-Azmi Seafood Garden.. sebenarnya dulu pernah datang sini makan tp tak tau AR Steak neh sama sebenarnya satu restoran dngn Al-Azmi Seafood Garden.. hari ni baru tau... hihihih.. So, hidangan kami kali ni lain sikit.. biasa kami makan ikan 3 rasa tp kali ni kitorang order ikan masak taucu... sila tengok semua.. 
kat sini ader pilihan sama ada nak duduk bersila ke duk kat kerusi.. teringin nak duduk bersila tapi sbb saiz perut tak mengizunkan terpaksa la duduk kat kerusi cam biasa.
acara memilih makanan.. 
sempat snap gambar dulu... 

patut last nyer acara sbb dessert tp dah tak sabar nak merasa banana split.. jadi kita manual tukar yer...Harga RM5  jer.. satu untuk abg mikhaeyl satu untuk adik rafaeyl.. dorang makan ice cream je.. pisang mama dorang kena habiskan..

wah.. makanan sudah sampai.. sotong masak kicap dan brokoli goreng.. nyum...

siakap masak taucu... pun best... 
telur dadar
sup ekor yang teramat la lembut.. dap dap

aktiviti santap bermula... bismillah... 
So after perut dah kenyang.. isteri ke 2 incik jentoi pun dah bersinar2 masuk spa.. kami undur diri balik umah dulu sbb incik jentoi dah tak sabar nak kasik isteri ke 3 pakai kasut baru... pendekar2 kundur dah tak sabar nak godek mainan masing-masing dan si kudut ni pun banyak lagi kerja rumah tak settle.. esok dah start sekolah.. dan start kerja.. so sayonara buat hari ni.. jangan lupa tngk ABPBH malam ni yer... tata... 

2 comments:

Elyn Ikmal said...

elyn pun suka makan kat sini.. besttt :)

Kudut Dyhea said...

Yup! Harga pun berbaloi... puas hati

| Kudut's Loyal Readers |


Powered By: Blogger Widgetstop commentators widget for blogger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...