| Jejak Si Pari-Pari |

Sunday, December 21, 2014

KMMC 2014 Gathering.... PortDickson




  

Weeehooooo… dah lama rasanya kitorang tak berkonvoi reramai after konvoi naik motor kapcai berkapel2 dulu kan ???? akekekeke.. time tu ryyan masih 8 bulan kat dalam perut.. tup2 gathering kali ni dia dah setahun 7 bulan dah. Berdesup masa berlalu mcm Z8 che Arai Satria Baja Hitam kita…  uhuk! Uhuk!…  (che usop minta terasa sbb tak sebut RXZ belalang awk…ngeh ngeh ngeh). Kali ni nak kata besau tak besau sangat la penyertaan nyer tp sedan2 la jugak.. dalam belas2 kete jugak.. termasuk 4 kaum streamers.. 2 putih 2 itam.. J (nak jugak mention kan… konon2 sekaum).Tema baju group kali ni, biru… tak tau nak sebut biru apa so senang citer nak kasik clear skit bayangan hangpa semua..kita panggil biru pakatan rakyat.. hahahahaha… boleh bayangkan tak? Mesti boley kan.. Kali ni pihak AJK ada sediakan hamper yang saiz besau, sedan-sedan  dan kecik molek.
 Jam 7.30 pg kami berkumpul (waktu tu kalau ikutdlm agenda sheet la.. hakikatnya faham2 sendrik ya). Then terus gerak pi Pantai Sri Purnama, PD.. sampai sana Alhamdulillah cuaca baik, mendung tak panas sangat.. dapat tempat pakat bentang tikar.. bukak bekalan yang superb menyelerakan.. ada meehun, mee, kek, ayam berempah BBQ, kuih muih, nasi lemak.. berlebey2 banyaknya. 




Macam biasa ada games yang kelakau2 kasik usus kudut bersimpul tengok telatah depa.. so apa lg amik kesempatan la menyelinap snap sekeping dua gambo buat kenangan. (Kudut kasik jentoi je join sbb kudut mmg fobia bab2 sukan ni walaupun sukaneka simple ala pecah belon sekali pun.. memang kudut angkat kaki cabut lari… peel ni dari zaman sekolah dulu lagi dah.. kalu kasik mic suh nyanyi.. tu kudut laju.. Ngeh ngeh ngeh.. )
lek lok..tercekik karang... 

ololo..comel nyer depa main suap2

aum...aum.. nom nom nom..aum,,,, 

ok arjuna arjuna beta wajib interframe

Petang skit saat kaum bapa melayan banana boat kat tengah laut sampai ada yang tercungap2.. ada yang menggeletar.. ada yang kecut perut.. ada yang muntah hijau (owh… itu hanya ramuan penyedap cerita.. akekeke.. ) guruh mula berdentum.. hujan mula renyai2.. kaum ibu dah mula mengemas kut tak sempat nak angkat kaki time hujan turun, sambil mulut terkumat kamit sbb kes kaum bapa yang tak gheti2 nak naik ngemas barang. Biasa la.. bukan selalu pun depa nak merasa naik banana boat tu, mengimbau kenangan zaman kanak2 tu ala2 tarik upih kan..beza Cuma yang ni dilaut tarik upih di darat..  tu sbb terlupa sat yang depa skang dah berat lebih 80kg, perut dah berdiameter ++ dan suara dah garau2 semuanya.. hihihihi..
Dah berkemas hujan pun turun. Majlis penyampaian hamper terpaksa dilakukan di tempat berbumbung la jawabnya untuk mengelakkan kaum2 bapa dan kaum2 ibu dari basah kuyup. Tahniah kepada yg dapat hamper.. yang tak dapat kita tunggu next gathering kat gold coast australia next year (auw… kelas ko jah). Gelak skit… gelak skit lagi…. Hokey.. hokey.. tak dapat gold coast yang original kita ke gold coast sepang pun dah cukup kan AJK KMMC.. ok la .. sbb kaum bapa suka mincing kita gi lexis PD.. blh lepak mancing ketam kat beranda chalet… hahahahahah
Before balik singgah isi perut sat .. makan ramai.. bercerita.. bergelak tawa… bersepak terajang (ini pun perencah penyedap cerita) next gathering tak pasti bila tapi In Shaa Allah ada.. waktu tu mungkin keluarga KMMC dah bertambah lagi.. (wawa & Sue.. tahniah) mungkin gathering yang lebih lama macam kat Pengkalan Balak& Pangkor few years ago.. Apa apa pun harap next reunion, geng2 longkai KMMC tahun 2001 dulu pun berkesempatan turun sama… dok gitu abang bob ACX & che Amy kiter? Heheheh.. Untuk halwa mata.. sila la tatap gambo-gambo tu.. x banyak tapi cukup la untuk kenangan. 
jemput makan..sila sila bismillah

owner nak la jugak inteframe.. hihihi

2 comments:

Najib Ariyan said...

Salam

SELAMAT TAHUN BARU 2015

Semoga tahun2 mendatang menjanjikan kemakmuran, keamanana dan kesejahteraan kepada kita semua.... aminnn....

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

| Kudut's Loyal Readers |


Powered By: Blogger Widgetstop commentators widget for blogger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...