| Jejak Si Pari-Pari |

Sunday, July 26, 2015

Asam Pedas Sungai Sembilang

Assalamualaikum & Hye semua..
Hari ni Kudut and family balik Jeram sat nak ziarah makcik Jentoi. After raya belum berkesempatan singgah sana lagi. So, dah alang-alang balik Jeram tu kami pi pekena asam pedas dulu.. nampak tak kelikatan kuah dia tu, pendek kata kalau tak mau drive jauh jauh sampai ke Melaka.. kat Jeram pun kita boleh dapat asam pedas yang tak kurang sedap nyer. 
Hari ni kami berdua sehati sejiwa order Asam Pedas Ikan Sembilang, biasanya kudut order ikan pari, hari ni sajer tukar selera dan honestly kudut rasa Ikan Sembilang lagi best :) . Total untuk 2 claypot asam pedas ikan sembilang, 4 pinggan nasi (tak perlu tanya kenapa 4 pinggan) 1 nescafe ice, 1 air dalam botol dan ais kosong = RM29.00

asam pedas ikan sembilang
Nasi dihidang bersama timun dan telur masin

yang join cuma ryyan, abang-abang lena di ulit mimpi dalam kereta.
Ha.. senyum le dia dapat makan apa yang di hajatkan. 
Lepas makan macam biasa la ronda-ronda pantai ... usha-usha kut ada lala ke remis ke, sayangnya tak ramai lagi yang berniaga. So kali ni kami balik dengan tangan kosong. Tak per lain kali boleh datang lagi beli banyak-banyak. Time kami sampai kat pantai air tengah pasang. 
Time ni hujan renyai-renyai so amik view dari dalam kereta je la
demuk je layan view sengsorang.. abang2 masih lena.. susah benor nak kejutkan
Penghuni setia.. 

Dah layan asam pedas, atas permintaan abang adam kita singgah drive through sat Mc'D Puncak Alam beli ice cream Choco top feberet dia dan sundae feberet ryyan... hokey abang aqiel masih tido...ermmm... 
boy rules.. erm.. tak ada gaya lain ke abang


sebab la bang adam posing lagu tu.. ikut gaya papa dia.. ermmm ..kemana tumpahnya kuah...kalau tak ke meja kih kih kih

Dan akhirnya abang aqiel bangun jugak, dan request for meggi curry.. what???? banyak banyak makanan kenapa tu jugak yang dia mengidam. So, kedai mamak la kita. 

Nasi Kandar Al-Fairos, Sunway Kayangan.

First time singgah kat Nasi Kandar Al-Fairos, Sunway Kayangan. nampak dari luar not bad la. Sebab Aqiel request meggi curry jer so ingat semua kedai mamak pun serve cara yang sama. So Jentoi order la satu meggi curry kosong tak nak sayur... kudut order telur separuh masak.. dan yang sampai meggi yang direndam air panas kosong dan pack rempah ratus meggi tu di selit so customer letak sendiri.. sedap ke meggi rendam? kudut pandang jentoi.. jentoi pandang kudut... bila makan, komen aqiel. "Mama...adik nak yang adik pernah makan hari tu, kat kedai yang selalu kita makan tu. Yang ni tak sama." ok.. dah agak dah akan dapat complaint lagu tu dari budak banyak mulut neh.. so jawapannya tak sampai 3 suap terus tolak tepi. Dan harga Meggi tu RM3.. ok la
Next, bab telur separuh masak Kudut lak.. hahhaha.. yang sampai bukan separuh masak tapi sebijik memang keras 108% masak dan lagi sebijik macam 10% jer masak nyer. Sekali pandang macam telur mentah... ok... memang susah nak masuk tekak yer.. so kami buat kesimpulan, ni first and last kami datang sini. Sekian. 
Time menunggu order muka manyak senyum time dapat order kriikkk kriiikkkk


No comment
Harus la tepek gambar dak gemuk yang dah potong rambut neh
Dia memang suka buat gaya acah-acah hensem


1 comment:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

| Kudut's Loyal Readers |


Powered By: Blogger Widgetstop commentators widget for blogger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...