| Jejak Si Pari-Pari |

Wednesday, September 1, 2010

:: Catatan Perjalanan : Terengganu -> KL ::

Hari ni last day berpuasa kat umah.. adeh!!! tasuke nyer kena balik KL.. Barang semua dah packing, malam ni after berbuka cuma tunggu call dari Siti then gerak… makan banyak2 sampai penuh.. rasa semua kuih kat atas meja.. rasa semua jenis air ygada.. karang kempunan.. keh keh keh..Mak pun apa kurang nyer semua benda pun dia nak bungkus suh bawak balik.. alahai… Hari ni adam tak join samer berbuka sbb tertido masa pi bazaar ramadhan ngan bibi dia tadi.. cian dia.. tapi tak per.. bibi dah reserve kan satey untuk dia…so hari ni berbuka sambil layan kerenah aqiel jew ygdah start panaskan henjin kenakalan dia dah.. penat gak ler tp conot tengok gelagak dia… tengok bibir merah dia gerak2 time ngunyah.. tengok gigi dia yg jarang time gelak.. nengok mata itam dia yg beso mcm guli tuh..
Jam 8.30 mlm kitorang gerak.. dapat sms dari Siti ygdia pun dah nak gerak.. benti kat station minyak kat Ajil jap isi minyak penuh2 dan gerai kopok lekor kat kuala Berang sat then terus gerak.. .biasa la bawak kancil jew.. kena jalan dulu.. biar siti kejar.. bab kata my hubby.. ada kawan ni kurang sket mengantuk time bawak kete.. ni first time kitorang gerak balik malam.. maybe sbb siti pun gerak sekali and bulan puasa.. kalu tak mintak ampun la my mum nak lepas..
Masuk highway pantai timur.. kat area kuantan dah start hujan lebat.. bimbang pun ada.. so my hubby pelan2 kayuh.. sms siti janji jumpa kat hentian gambang.. but beberapa kali hantar tak delivered.. coverage tak ader la bukan credit habis.. ish!!! bila delivered jer sms tu dalam jam 11.30 mlm.. terus dapat call dari siti bagitau ygdia xcdent.. ha?????? my hubby cepat2 benti kat tepi tanyer kat KM berapa.. sebab kalu dekat kitorang mengundur je ler.. nak patah balik jauh tu… tau je ler highway bukan ada pintu pagar pun..keh keh keh.. time tu kitorang kat KM208 dan siti kat KM226. .. adus..18km ke belakang.. mmg nak kena patah balik.. makan masa ½ jam gak kalu dikira.. so kitorang decide utk call towing minta towing kete dorang ke R&R gambang dan kitorang tunggu kat saner jer…
tak lama lepas tu siti cakap kete just towing sampai tol gambang dan nak kena bawak pi balai saner wat report.. erm.. nak tak nak kitorang terpaksa patah balik redah highway ke tol gambang.. erm.. kete agak teruk gak ler.. tapi Alhamdulillah dorang semua selamat.. Dari tol gambang my hubby pandu kete tu ke balai area situ.. ct, her hubby dan anak sedara dia naik kete kitorang.. adam dah sibuk bertanya apasal papa naik kete acik.. takut kena tinggal le tu.. tadi tidur tak sedar berselimut kat belakang.. aqiel cam biasa la naik kete mmg tido je la kerja dia.. lagi pun dia tak sihat badan dari semalam. Sampai kat balai area gambang tu dorang suh pi buat report kat balai kuantan plak.. adeh!! satu hal lagi.. kali ni adam naik sekali ngan papa dia.. bimbang gak tp tawakal la..
sampai kat balai kuantan dah area 2 pagi.. mengantuk ader penat pun ader… tunggu cameraman dtg amik gambar, report pun kena tulis tangan sbb pc kat balai tu x leh pakai kena panah petir.. (kih!kih!kih!) Biasa la pagi2 buta ni semua pun rasa cam lembab jer....after report kitorang gerak.. kali ni sy pun naik sekali ngan my hubby dan adam.. tak mo la tinggalkan dorang berdua jer.. dengan kete yg baru xcdent mcm tu.. apa2 jadi samer2 tanggung.. bukan dekat kuantan ~ KL..
Kat R&R temerloh kitorang benti sahur.. time tu area 5 pagi la.. sempat la jamah kuih yg mak bekalkan.. lagi pun kat R&R tu tak der banyak pilihan sngt makanan time sahur ni.. then kitorang teruskan perjalanan dngn kelajuan 80~110km/j. x leh laju2 takuuuuttt!!!! after sampai hantar siti balik ngan barang2 then hantar kete dorang masuk bangkel.. after hantar her husband balik kitorang pun balik.. dlm jam 10 lebih sampai umah dengan selamat… penat yg teramat sangat.. perjalanan paling panjang rasanyer dalam sejarah… 13 jam…



1 comment:

Che Norijan Jamil said...

Salam tuan tanah.tumpang iklan..
Towing services 24hrs area shah alam@klang@sg buloh@rawang@bkt beruntung@tg malim sila hubungi en jamil 019-6311168 @ 017-3597959.harga boleh runding..terima kasih

| Kudut's Loyal Readers |


Powered By: Blogger Widgetstop commentators widget for blogger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...