| Jejak Si Pari-Pari |

Monday, October 18, 2010

Kisah Jalan2 : Pantai Remis Klang


melayan ayah pin bersyarah di kedai kopi
Hari ni mcm biasa la hari jalan2 cari pasal ngan jentoi dan pendekar2 kundur kami.... kuar pagi dlm jam 9 lebih terus menuju ke Klang sbb jentoi ada janji ngan kawan dia nak pasang tinted keter.. keh keh keh sbb cermin skng tahi lalat kat tepi bibir pun leh nampakdari jauh betapa terang benderang nyer.. before gi umah kawan jentoi yg buat tinted tu sempat la kitorang breakfast dulu kat area2 situ.. bayangkan masa yg diambil utk pasang tinted satu keter peh!!! menggelegak jugak ler menunggu 4 jam.. kalu takat nak nunggu jer sambil menggoyang kedua2 belah kaki dan tangan tak per, masalah negara nyer nak mengejor dua pendekar kundur tu ha... penat sepenat2 nyer... rasa nyer lemak2 yg sy kumpul berbulan2 neh dah habis terbakor time tuh.. rugi rugi rugi.. [ingat senang ke nak kumpul lemak?]
Selesai bab tinted, dlm jam 2 ptg dlm keadaan muka berminyak2 tuh... kitorang ke Sungai Besar, ekceli hajat nyer nak jenguk adik ipar sy yg lepas bersalin.. [best nyer dia dpt baby girl..] call nyer call tak berangkat la pulak fone nyer.. alang2 dah tak jauh so kitorang wat keputusan nekad je redah jalan ke saner.. tapi yang haru biru nyer sampai2 saner.. huhuhuh bapak mertua dia cakap adik ipar sy baru je balik PJ pagi semalam.. aduih... 4 jam perjalanan pergi balik menjadi sia2 [tapi sonot gak ngeh3x].. seb baik dua2 pendekar kundur sy tu dah selamat beradu dengan lena nyer dan tekak neh dah disumbat ngan kopok lekor dan cempedak goreng secara bergilir2.. jadi tak der la rasa sesak nafas sangat hehhehehe..

jantung hati beta
on the way balik dari Sungai Besar tu kitorang sempat ler singgah kat Pantai Remis Klang.. menjamu selera dan mata kat situ jap.. mcm biasa ler weekend mmg ramai org takkira la couple ke family ker tak kurang jugak orang berniaga.. cam nak beli lala dan kupang cam biasa tp bila fikir balik betapa leceh nyer nak kopek kulit2 mereka yg keras elok tu..cancel!!!, dlm masa yg samer sempat le snap gambar dua tiga 'puluh' keping.. hehehe.. then before balik singgah umah adik kepada arwah abah Jentoi.. kira mak saudara dia la yer?..kitorang panggil dia andak.. dah lama tak dengar khabar dia lepas abah meninggal.. apa lagi.. mcm biasa kalu singgah umah andak neh  mcm2 dia nak bekalkan..dan ari neh 2 tin kerepek pisang dibekalkan pulang dengan penuh jaya nyer.. tu pun nasib baik kitorang mati2an tolak bila andak  nak tapaukan ikan kering fresh yg anak dia tangkap.. adeh!!! saper nak makan pun kalu ambik.. berkulat dlm lemari jer ler, lain la kalu kitorang neh masak kat umah ngeh! ngeh! ngeh! Kerepek pisang ni pun nak kena bahagi2kan kat jiran dan kengkawan neh kalu tak nak nyer jadi pokok pisang balik..[statement melampau].So dlm entry neh sy masukkan gambar2... ops!! bukan gambar2 ikan kering atau kerepek pisang tp gambar2 kitorang kat pantai remis.. enjoy!!!
rambut tak leh blah..

lebar sengeh..

adam ngn kopok nyer

warga ganu ngan makanan ruji nyer..heheh

3 comments:

Ciklinn said...

ciklinn pun suka lepak kat sana.... tapi sejak ada umar lom lg kesana... best mkn2

:: Mikhaeyl & Rafaeyl :: said...

cik lin skng dah banyak kedai makan kat saner.. leh le gi saner.. kalah muara ikan bakar harga pun jauh berpatutan dari saner

noor afzan said...

hamboi..jalan2 sepanjang hari ini.
memang..dheay sorang je yang susah nak kumpul lemak.
=)

| Kudut's Loyal Readers |


Powered By: Blogger Widgetstop commentators widget for blogger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...