| Jejak Si Pari-Pari |

Thursday, October 28, 2010

Kisah Kudut : Back to 70's

sebut sahaja back to 70's perkara pertama yg terbayang dimata sy pastinya aksi John Travolta's dengan famous dance nyer "You should be dancing .... Yeahhhhh" pada tahun 1977. pose dia hand up in that White Dress Suit dan lampu disco bulat bling2.. hehehe.. Tapi kenapa dia artis yg pertama dalam kepala sy? Artis melayu tak der yg menggigit tahun 70's? Sharifah Aini ader... sanisah huri ader.. yang pasti mereka tak sepower john travolta..tapi lagu chok2 kendung sampai skng ramai yg tahukan?
Kenapa sy peningkan kepala sy dengan sejarah era 70's yg pastinyer time tu sy masih belum wujud kat dunia neh? Kenapa sy gatal2 nak selongkar tenet neh cari info pasal 70's termasuk la rentak tari dan pakaian dorang? Sbb this year theme for my company annual party adalah seventies fever... hehehe... dan sekarang sy tengah demam berfikir...'baju aper le yg aku nak pakai time party tu nanti..?' ngeh ngeh ngeh. Ekceli kebaya batik ketat pendek pun masuk tapi tema tapi boleh ke saya bergerak dengan bebasnya andaikata sy mengenakan baju sendat dari tiap penjuru tu.. silap2 biru kaku sy time tu tak dapat bernafas dan yg lagi buat sy berfikir seratus kali untuk memakai pakaian sendat itu ialah bagi mengelakkan diri sy kelihatan seperti tiang lampu yg bergerak..hahhaha. So utk pakaian nak kena cari yg simple tp outstanding skit... erm... any idea? Skang ni tinggal tak sampai sebulan pun lagi... semua department sibuk berlatih untuk pertandingan persembahan inter department. Kalu tahun lepas kitorang dari IPC group menang, tahun ni tak berani nak jangka sbb masing2 bukan main all out nak merebut RM600 dan hamper.. huhuhuh. Apa2 pun harap tahun ni kitorang mampu menjadi juara lagi...

2 comments:

Najwafieqa said...

chayok d! pakai baju grand grand.hehe

:: Mikhaeyl & Rafaeyl :: said...

hehehe..baju biasa2 jer.. nak tengok org di saner nun jer.. pastikan tahun ni tahta bertahan tau... hehehe

| Kudut's Loyal Readers |


Powered By: Blogger Widgetstop commentators widget for blogger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...