| Jejak Si Pari-Pari |

Thursday, January 6, 2011

Hari ini....Aku kebasahan

Hari ini aku kebasahan.. kih kih kih.. time sy post entry neh kaki suar sy masih lembab2 siput gitue… [kantoi le pulak yer tulis entry kat opis]. Time kuar umah tadi dah mmg nampak dah langit mendung mcm nak runtuh tp jentoi le degil nak gak bawak motor gak [kete tu wat pekasam?], takut lambat kater nyer sbb sessi persekolahan dah mula mesti jem kaya perasa blueberry punyer lah.. seb baik sempat drop rafaeyl kat umah ngasuh dier kalu tak… sekali ngan dier ler lejun nyer.. bila ujan dah lebat tahap tenuk, jentoi benti kat petronas subang airport.. dier wat2 x nampak bila sy jeling panas pandang dier sambil kibas2 suor sy yg basah.. kentut ler x nak lambat… ni lagi lambat ader ler.. kalu naik kete, kalu jem pun rasa strawberry sbb still leh gerak.. neh? Rasa hanget ader ler.. Tapi x nak le bising2 dalam ujan neh tak romantic… karang jadi memori daun pisang lak gaduh kat petronas… then sy masuk petronas beli Nescafe panas ngan roti lepak kat luar ngan dier sambil mengunyah ala2 minah rempit atas motor.. dengan rasa x bersalah sy habiskan semua roti dan air tuh.. dah pelawa dier tak nak x kan nak paksa lak kan? paksa dier amik gambar kasut sy neh ader le… kih kih kih
haper ko dok perasan tu kudut.. nak jadi model petronas ker model nescafe? ghenti kan ler...
Keh keh keh dah 2 kali kasut ni bermandi ujan... nasib ko la labu...
Bila ujan dah ala2 salji dlm citer winter sonata [gerimis le tue] kitorang gerak lagi sket ke dpn… wa.. mmg x leh blah ler.. ujan balik.. benti lagi kat bawah highway.. amik gambar kasut lagi.. ngeh ngeh ngeh.. x dok keje le tu.. sbb kasut ni bakal menjadi trademark kepada ujan.. tiap kali pakai kasut neh sure sy lejun kena ujan.. so lepas ni sy Cuma akan pakai kasut neh time naik kete jer…
Si Jentoi yang asyik merenung masa depan..ye le tu.. tngh usha 135 LC dier ler takut kena rembat dek lori besar...
Dah reda skit sekali lagi kitorang gerak then benti kat kedai mamak batu 10. temankan jentoi breakfast dulu before masuk kerja.. alang2 dah lambat biar cukup 1 jam.. hehehe.. sambil temankan jentoi makan sambil keringkan sour sambil jeling2 pakwe2 ABX yg tengah breakfast.. kih kih kih…[mana ader jeling 2 kali..sekali jer.. sbb semua tak ensem..gegege] kul 9.25am selamat sampai kat ofc dngn muka x bersalah… mcm company bapak sy jer sy buat.. budget tadi kalu jam 10 x sampai lagi mmg amik EL ler jawab nyer.. movie ape yg best skng neh yer? hehehhe..ada hati nak mengulor...

4 comments:

biskut said...

miss kudut ride motor dalam ujan ker...?uish....

Ms. Kudut said...

ngak ada.. ms. kudut duduk nya dibelakang aja.. yg ride nya itu..itu si jentoi..keh keh keh

Cma Shiema said...

ujan lebat kan kak d..cma yg dok dlm kete ni pom tempias..hoho..jem teruk...

Ms. Kudut said...

tau tak per... tapi kalu duk dlm kete pun tempias... macam maner tu?

| Kudut's Loyal Readers |


Powered By: Blogger Widgetstop commentators widget for blogger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...