| Jejak Si Pari-Pari |

Monday, January 24, 2011

Kekasihku suami orang….separuh mati dan berani mati!!

Wah! Wah! Wah! Baca jer tajuk entry kali neh berdesing telinga para isteri di luar saner nun… malah mungkin bernanah bagi yg pernah mengalami situasi neh.. ehem.. bukan sy yang bercinta ngan suami orang tu yer...sorry… sy dah ader Mr. Jentoi dah..tak perlukan kekasih lain lagi.. nak jaga yang satu milik mutlak ni pun susah aper lagi nak jaga laki orang.. tu kerja giler nama nyer..idea nak tulis entry ni bila terbaca komen2 kat blog pakar how 2
Bila difikirkan dan diperhatikan.. dah jadi mcm virus dah dlm masyarakat kiter skng ni bila makin ramai wanita diluar saner yang amik jalan mudah x fikir panjang.. ikut kan kata hati untuk bercinta dan berskandal ngan suami orang. Dah tak ada lelaki bujang lagi ker kat dunia ni hingga ramai yang sanggup membunuh jiwa wanita lain demi kebahagiaan diri sendiri..?
Bila keadaan ni terjadi.. ramai yang jeling kat lelaki.. kata nyer lelaki yang duk usha.. memujuk.. merayu.. hallo.. kepada saper2 yg bagi alasan cam neh… bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi.. dah sifat lelaki suka jual saham walau pun saham dorang tak der harga sebenarnyer.. jadi kita sebagai wanita yang  punya harga diri… semua kunci terletak ditangan kiter.. dorang usha kalu kita tak layan tak kan jalan jugak.. apa yang penting… kat hati…kalu kita ingat kesakitan wanita yg bergelar isteri tu bila suami dier berkasih ngan wanita lain.. bagi yang berhati dan berjiwa.. mereka takkan sanggup. Malah mungkin mereka akan menasihati si lelaki tu utk setia pada isteri bukan nak lebarkan cawangan test market. Tapi sbb ader wanita berhati kayu ler ..semua ni terjadi [maaf bahasa agak kasar]. Laki orang ker datuk orang ker..janji aper yang dier nak dier dapat. Wanita cam ni mmg susah nak merasa kesakitan wanita lain.. pentingkan diri sendiri.
Wanita yang bercinta ngan suami orang neh ader 2 kategori iaitu ketegori SEPARUH MATI dan BERANI MATI. Hehhehe.. Jadi kita kupas mengenai ketegori SEPARUH MATI dulu.
Ni biasa nyer yang melanda wanita yang sebenarnya berhati lembut.. tulen nyer cinta… maybe first time kena usha kaw-kaw then kena pulak yang usha tu suami orang.. yang mmg terer bab wanita neh… pujuk itu ini.. biasa la.. lelaki yang dah beristeri neh biasa nyer mmg semua rahsia perempuan dalam poket.. berpengalaman [tp pengalaman tu pun dier belajar melalui bini dier gak] so biasa nyer suami orang ni mmg tau aper yang ppuan suker dan tidak.. jadi biasa nya dorang akan gunakan alasan rumah tangga bermasalah.. wat2 muka sedih.. isteri mcm tu mcm neh.. jadi ppuan yg dlm kategori separuh mati ni pun mula la bersimpati.. setia mendengar tiap masalah.. dari simpati bertukar kasih.. tambah lak lelaki tu selalu ader  kat depan mate (biasa la lelaki time nak cucuk jarum…sanggup tinggal anak bini kat rumah utk habiskan masa ngan mangsa). Bawak shopping skit.. beli barang2 sket.. sah!!! Cinta ku 100% ler dan bergoyang dangdut le si suami orang tu… umpan dah mengena… tp kalu wanita tu jenis pakai otak kanan.. sure leh fikir.. lelaki jenis aper la cam neh. Anak bini tinggal kat umah.. pastu bukak pekung bini kat orang… ish!!! Kalu dier baik sangat patut nyer duk umah… cakap elok2 nasihat betul2 si isteri tu .. cuba lebihkan waktu ngan family untuk rapatkan mana yang renggang..dan kepada gadis2 yg amik jalan singkat bercinta ngan suami orang neh.. berhati2 ler.. lelaki yg dah kawin neh lebih berani dan pandai dalam bab2 18SX neh.. Jadi jangan terjebak kalu takat janji mulut jer.. percaya la belum dapat dorang akan berjanji nak kawin.. cinta amat.. Cuma tunggu hal rumah tangga dier selesai yakni tinggalkan isteri dier then dorang akan amik kamu jadi isteri… tp cuba kamu fikir. Kuar pun sorok2.. aper lagi nak bawak kamu jumpa mak bapak dorang.. jumpa kawan pun muka dah pucat… ni ke lelaki yg kamu harap akan tunaikan janji utk bertanggungjawab kalu aper2 terjadi.. malam jer off fone.. bukak2 time pejabat.. FIKIR BAIK2!!! Ok la. Kalu kamu cakap kekasih kamu tak mcm tu, cuba try desak dier ajak jumpa mak bapak kamu atau dier.. tak pun desak suh masuk meminang.. mesti alasan dier berjela2.. dan lagi sadis kalu esok terus lesap x nampak batang idung… telefon tukar no.. call ofc selalu meeting atau keluar.. dan time tu kepada wanita kategori SEPARUH MATI neh.. bye bye jer ler yer.. ni sbb nyer sy kategori kan dorang under SEPARUH MATI.. sbb dorang ni bagi jiwa dan raga sbb cinta separuh mati.. tp bila kena tinggal dorang separuh mati tertonggeng frust tp tak buat aper2.. pendam perasaan.. menangis bengkak2 mata.. pastu semua kerja tak menjadi..
Tapi kalu jenis BERANI MATI… ho!ho!ho!... hati2 yer lelaki diluar saner.. yg ni baru buku bertemu ruas..woo… masak kaum adam kalu tersilap mengusha wanita jenis ni.. dorang neh mcm kategori kat atas jugak.. bercinta tp ader yang benar2 ikhlas ader jugak sbb masyukkk… mana tak masyuk.. tiap kali kuar shopping paling cikai pun dpt MNG.. Guess.. naik kete besar…kengkadang dorang tau duit dan harta tu semua kadang2 bini lelaki tu yang punyer..tp janji boleh tumpang berlagak.. dorang dah tak kisah.. aper nak jadi2 ler.. target dorang nak menakluki lelaki tu… sanggup buat aper sajer.. tp biasa nyer ppuan jenis BERANI MATI ni akan buat back up awal2.. tak mcm ketegori SEPARUH MATI yang lurus.. dorang akan awal2 selongkar wallet lelaki tu atau hfone lelaki tu utk dpt kan no fone atau alamat isteri kepada lelaki tu…. Mula amik no fone beberapa kawan rapat lelaki tu agar senang aper2 jadi ..in case kena tinggal ker… agenda dorang akan bermula dengan lancar. Bila dorang ajak kawin si suami orang neh wat acuh tak acuh atau bila dorang rasa si suami orang neh dah start beralih arah.. dorang skit2 keluarkan taring…
  1. 1.       Mula cari jalan utk exposekan diri depan kawan2 lelaki neh.. biasa kalu jumpa kawan lelaki ni cepat2 jauhkan diri tanpa perlu disuruh.. bila dah keluar taring… Nampak jer kawan2 si suami orang neh makin melekat pulak.. makin manja2 gitu…
  2. 2.       Kengkadang sengaja call kengkawan atau saudara si suami orang ni wat2 tanyer ader Nampak tak si suami orang neh.. ‘I try call tp tak dapat la.. u tau maner dier?’ dengan harapan orang yg dia call tu akan mula syak dan sebarkan berita2 tak best kat telinga si isteri si suami orang neh..
  3. 3.       Bila keluar dating…wat2 tertinggal clip rambut ler.. getah rambut ler…sembur minyak wangi sampai melekat dlm kete..wat2 tertinggal barang2 wanita yg dorang shopping.. dengan harapan bila si isteri si suami orang ni naik kete tu… dier akan mula bersyak wasangka.. time tu kalu si suami orang ni jenis x pandai nak menipu.. masak ler… dan time neh dengan rela hati le ppuan ni akan buat pengakuan…
  4. 4.       Kalu cam tu pun tak jalan.. hhaaaa… plan D.. hantar pengakuan ikhlas terus kepada si isteri si suami orang neh… cerita semua benda yg dah berlaku antara dier ngan suami orang tu.. dengan harapan rumah tangga si suami orang tu akan kucar kacir.. dengan kata lain ‘kalu aku tak dpt jangan harap ko nak bahagia’. ..dasyat..

Jadi kepada semua wanita dan gadis2 diluar saner cuba la elak kan diri dari menjadi kekasih kepada suami orang… x ader alasan x blh.. semua terletak pada hati kita.. sebagai wanita kita perlu kuat… patut kita bagi nasihat kat si suami orang tu jangan bila ada masalah jer ngan wife terus nak cari lain..Sorry sesangat kalu ader yang terasa… tp kepada sesiapa yg laaaa ni tengah bercinta sakan ngan suami orang atau baru berjinak2 ngan suami orang tu ingat la.. what goes around comes around… kalu hari ni ‘jantan kabaret’ tu boleh buat isteri dier cam tu tak mustahil satu hari nanti benda yg samer akan dier lakukan pada kamu utk dptkan wanita lain.. jangan hancurkan rumahtangga wanita lain wahai kaum hawa..lagi2 yang dah beranak pinak.. kesian.. kesan kemusnahan tu amat besar lagi2 pada anak2.. aper kamu suka kalu mak bapak kamu bercerai berai.. hahh!! Letak diri kamu ditempat mereka..percaya lah tanpa kewujudan kamu..peluang untuk memperbaiki umah tangga dorang 70% positive..  (andai dah retak ler…sbb ader lelaki yg bahagia ngan family tapi masih nak test market) Lelaki ni sebenarnya akan berfikir beratus kali untuk bercerai dan tinggalkan anak2 hanya kerana seorang wanita lain yang bila2 masa jer standby tergedik2 utk gantikan tempat bini dier… jadi jangan jadi ppuan murahan…
Dan sedikit tips utk kaum isteri yg kena serangan wanita2 perampas…. Ayat2 yang mungkin kamu akan dengar dari wanita2 ini ialah….

SITUASI 1
wey!! Kau yg tak pandai jaga laki jangan nak salahkan aku yer!!!’ dan sy cadangkan kepada isteri2 yg mengalami situasi neh.. sila la jawab dengan tenang nyer… tunjuk yg kamu ni berpelajaran dan bukan minah sengkek yg skolah tak tinggi… ‘ye ker sy tak pandai jaga laki? Bukan awak ke terover prihatin sampai laki orang pun awak dengan muka tembok nak jaga? monyet kat zoo tu awak tak nak jaga ker?’

SITUASI 2
ko tengok la diri ko.. ko tau tak dier cakap ko x pandai nak layan kehendak dier. . .tak tau aper suami ko suka aper yang tidak.. ko tak layak jadi bini dier tau?’ ..ehehe..biasa la kan, biasa nyer salah satu alasan si suami orang neh.. isteri tak pandai layan dier.. alahai… kalu time pantang pun nak suh layan aper ke hal nyer beb… jadi kepada kaum isteri yg suci murni. Sila la jawab dengan membayangkan anda sedang marahkan lembu yang tengah kunyah rumput karpet kat laman umah anda…’mmg la dier akan cakap mcm tu sbb ader lembu betina mcm awak neh yg boleh bagi servis free of charge… org yg kerja kat lorang aji taib tu pun kena bayar tau…’ kalu ppuan tu tak terasa jugak… mmg sah hati kayu.
Jadi kaum isteri yg terkena serangan ppuan hati kayu neh… jangan terlalu lembut sangat.. jangan nak menangis2..lagi la ppuan tu suker.. tunjukkan yg kamu kuat… mungkin kamu takut nak tinggi suara ngan suami, bimbang di cop derhaka.. tak cium syurga… tp dengan ppuan hati kayu ni..bukan takat tinggi suara, kamu nak angkat tangan kamu tinggi2 tampor pipi dorang dengan kuasa kuda pun x der orang kisah…percaya la…!!! –peace-

6 comments:

Hanis Azla said...

bagus betul jawapan2 tu.. sbb kalau ckp berlapik mmg ramai yg tak faham... klu cakap terang2 mcm tu, klu tak faham jugak tak tahulah.. tunggu ajerlah, what goes around come around pulak..

yana ashalina said...

hoyeah tips terbaek dr ldg.
sokong2! XD

daisy said...

saya suka entry ini.
jap nak tekan button LIKE.
teeetttttt!!!

Ms. Kudut said...

Hanis, Yana dan daisy...appreciate 4 ur comment.. tp sy pasti ader ramai yg melenting dngn entry neh..

Adem and Cats said...

nice en3 ..keep it up

ademncats

armouris said...

info tentang telinga berdesing di SIHAT SELALU - Tinitus - Telinga Berdesing

| Kudut's Loyal Readers |


Powered By: Blogger Widgetstop commentators widget for blogger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...